weefatelier YUTKE
Week van het Weven 2013
Oost-Nederland


Het was een geslaagde week bij  Weefatelier YUTKE tijdens de Week van het Weven 2013 in Oost-Nederland.

Weefatelier YUTKE was één van de adressen die te bezoeken was tijdens de Week van het Weven. Bij Weefatelier YUTKE werd er gedemonstreerd op enkele weefgetouwen, werd er uitleg gegeven over weven en weefsels en waren er handgeweven werkstukken te bewonderen.

In de week van 6 t/m 12 mei 2013 organiseerde Weefnetwerk, voor de eerste keer, de Week van het Weven in de provincies Overijssel en Gelderland.
Het motto was “WEVEN NU !!!”. Textielkunst staat in deze tijd volop in de belangstelling en daarin neemt het WEVEN een bijzondere plaats in. Op 42 locaties, verspreid over beide provincies, werd er weefwerk getoond in o.a. galeries, musea, werkplaatsen en huiskamerateliers. Tijdens deze week kon men kennis maken met het weefwerk van zowel amateurs als beeldend kunstenaars. Er was traditioneel en experimenteel weefwerk te zien.
Expositie buiten - Week van het Weven 2013 Weefatelier YUTKE Scheing - Week van het Weven 2013 Weefatelier YUTKE Sjaals - Week van het Weven 2013 Weefatelier YUTKE Gastendoekjes - Week van het Weven 2013 Weefatelier YUTKE Expositie binnen Week van het Weven 2013 Weefatelier YUTKE