weefatelier YUTKE
Waar
Vitrines Huygensgebouw
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI)
Radboud Universiteit Nijmegen
Heyendaalseweg 135
6525 AJ
Nijmegen

Wanneer
22 juli t/m 30 september 2019
Zomerexpositie 2019
Huygensgebouw Nijmegen

De vitrines in de entreehal van het Huygensgebouw waren in de zomer van 2019 ingericht met veel nieuw weefwerk van Weefatelier YUTKE. Naast verschillende handgeweven sjaals, handdoekjes en placemats waren er ook kleurrijke kussens en een serie van 4 wandpanelen te zien met daarop geometrische vormen.

De serie wandpanelen is genspireerd door d kleuren van het Huygensgebouw, waar deze expositie gehouden wordt: oranje en groen. Lopend door dit gebouw zie je deze kleuren overal terug in bijvoorbeeld de wanden, vloeren, deuren en zelfs de trapleuningen! In deze serie werken is gebruik gemaakt van de techniek 'clasped weft', Engels voor in elkaar grijpende inslagdraden. Door te spelen met de opeenvolging van kleuren in naast elkaar liggende vlakken ontstaat er door het verschil in kleurmenging een subtiele vlakverdeling.

De sjaals, handdoekjes, placemats en kussens zijn allemaal geweven met katoenen garens.

Ook is er een hele zachte sjaal geweven van 100% alpacawol uit Nederland. De alpacawol komt uit de buurt, van alpacaboerderij River Forelands in het land van Maas en Waal, 30 km buiten Nijmegen.
KleinKunstMarkt
Wijchen 2019
zaterdag 16 november
zondag 17 november